Begin dit jaar is gestart met onderzoek naar de mogelijkheden om (traditionele) houtverbindingen industrieel te vervaardigen. Diverse marktpartijen, onderwijs en onderzoek hebben samen de mogelijkheden van een geautomatiseerde productie van traditionele houtverbindingen en knooppunten voor de industriële (woning)bouw onderzocht. Een aantal potentieel interessante verbindingen zijn uitgewerkt en op de TU Eindhoven getest op de gewenste eigenschappen.
Praktische informatie
- Datum: 12 oktober 2023
- Tijd: 14:00 tot 17:00
- Locatie: RIBO, Hengelo
Meld je via hier aan of via onderstaande button.
De resultaten van het onderzoek zullen worden toegelicht en we gaan samen met jou in gesprek over gewenst aanvullend onderzoek of uitvoering. Afsluitend is er een rondleiding (onder voorbehoud) in de nieuwbouw van RIBO waar verschillende soorten traditionele houtverbindingen toegepast zijn.
Programma
- Welkom door Susanne van den Beukel – RIBO
- Fieldlab hout en project Emissieloos Bouwen met (traditionele) houtverbindingen door Christian Struck – Saxion
- De rol van de overheid bij bouwtoezicht en proeven en onderzoek door Bauke Verbocht – Omgevingsdienst Regio Arnhem/Centraal overleg Bouwconstructie (COBc).
- Resultaten van het ontwerpen, vervaardigen, onderzoeken en de testen van (traditionele) houtverbindingen door Alfred Evers – ROC Twente, Wim de Groot – TU Eindhoven en Martijn Kuipers – MK Houtbouw
- Gewenste vervolgstappen door Christian Struck – Saxion
- Rondleiding nieuwbouw RIBO locatie (onder voorbehoud)
- Netwerkborrel
Meld je via hier aan of via onderstaande button.
Betrokken bij dit project zijn Adema Architecten, De Groot Vroomshoop, Dura Vermeer, Gooskens Hout, Koningsstijl Aannemers bedrijf, MK Houtbouw, Oude Hengel, Houtzagerij & Houthandel, ROC van Twente, Reinteninfra, Sanger IBCT, Hogeschool Saxion, Stichting Hout Research / TUE, Stichting Pioneering, Stichting RIBO en Universiteit Twente.