Op 28 september 2023 is het zover: Marktdag Circulair Aanbesteden Regio Twente!
Met deze marktdag willen we opdrachtgevers en opdrachtnemers (vraag en aanbod) met een focus op GWW- sector in de regio Twente bij elkaar brengen om marktkansen in de circulaire economie te ontwikkelen en te bespreken. Hoe kunnen ondernemers inspelen op de inkoop van de gemeenten en daarmee bijdragen aan een circulaire economie?
Nieuwe technologieën zoals Artificial Intelligence en ChatGPT komen snel in opmars. Zowel voor opdrachtgevers als voor opdrachtnemers heeft dit gevolgen voor inkoop en aanbesteden. In het tweede deel van de bijeenkomst wordt je bijgepraat over de actuele ontwikkelingen op dit gebied.
Dus: kennis opdoen, kennis delen en kennis maken!
Deze bijeenkomst is bedoeld voor aanbestedende diensten en marktpartijen in de regio Twente.
Praktische informatie:
- Datum: donderdag 28 september
- Tijd: 13:00 uur tot 17:00 uur
- Locatie: De Reggehof, De Höfte 5, 7471 DK Goor
Programma
13.00 uur: Ontvangst
13.30 uur: Opening door wethouder Wim Meulenkamp (gemeente Hof
van Twente)
13.40 uur: Programma Beter Aanbesteden in de praktijk:
Ervaringen met de betalingsregeling door Hans Bakker, regiomanager Beter Aanbesteden i.s.m. werkgroep betalingsregeling MKB INFRA
13.50 uur: Paneldiscussie
- Peter Gelink, voorzitter Infra Platform Oost Bouwend Nederland
- Edmond Geers, technisch directeur Sallandse Wegenbouw
- Robert Boer, inkoopadviseur gemeente Enschede
- Rene de Koff, wethouder Rijssen-Holten
14.30 uur: Deelsessies (zie hieronder)
15.30 uur: Pauze
15.45 uur: ChatGPT en aanbesteden, inleiding Edward Niemeijer, directeur Flowmundo
16.45 uur: Sluiting en netwerkborrel
Workshops
Hieronder tref je een korte beschrijving aan van de workshops die je kunt volgen. Bij de opgave voor de Marktdag kun je een keuze maken.
Workshop 1: Samenbouwen aan circulaire en duurzame projecten
We dagen overheden uit een project in te brengen, om dat, in een traject van 20 weken, samen met experts uit het werkveld en studenten tot een zo duurzaam en circulair mogelijk ontwerp te brengen met een passende aanbestedingsstrategie. Hoe we dat doen, bespreken we in deze workshop! Inleider: Jan Wienk (Infra Futurelabs / Stichting Pioneering)
Workshop 2: Instrumenten en monitoren circulariteit
Dat we als Nederland een uitdaging hebben op het gebied van klimaat, weten we. De doelstellingen worden steeds meer duidelijk en eenduidig. Gezamenlijk willen we volledig klimaatneutraal en circulair werken. Nu gaan we doen!
Hiervoor hebben we al jaren een goede aanpak, de Aanpak DuurzaamGWW. Maar we zijn verder gegaan in de doorontwikkeling van deze aanpak. Afgelopen jaar zijn twee (nieuwe) instrumenten gelanceerd: het Webbased Ambitieweb en het Dashboard Monitoring DuurzaamGWW.
In deze workshop laten we live zien hoe de tools werken en wat je er mee kan. Kijk mee, stel vragen en kom meer te weten over deze tools en aanpak. Dan kan je na de sessie gelijk aan de slag om ook in jouw projecten meer klimaatneutraal en circulair te werken. Inleider: Lauren van der Meer (CROW)
Workshop 3: Schoon en emissievrij bouwen
Op 30 oktober a.s. wordt het SEB convenant Schoon en Emissieloos bouwen ondertekend. Een uitdagende maar haalbare aanpak om bouwmaterieel te verduurzamen. Met het convenant hebben we de ambitie om samen uitvoering aan de belangrijke afspraken voor slim en efficiënt inzetten van schoon en emissieloos bouwmaterieel. We dragen bij aan de doelstellingen op het gebied van natuur (stikstof), klimaat (CO2) en gezondheid (fijnstof en stikstof).
Hoe gaan we dit gezamenlijk in Twente oppakken? Is dit realistisch? Hoe gaan we om met de meerkosten, laadinfrastructuur en uniformiteit van uitvragen. Zijn er wel voldoende materieelstukken beschikken als iedereen gelijktijdig ZE gaat uitvragen? Hoe gaan we om met de tussenstappen? Inleider: Jorrit van Ommen (De Groene Koers)
Workshop 4: Beter Aanbesteden = beter inschrijven
Aanbesteden en inschrijven zijn onlosmakelijk verbonden met elkaar. Opdrachtgever en opdrachtnemer vormen een team om uiteindelijk te komen tot het meest optimaal en gewenste resultaat. In deze workshop gaan we in op deze samenwerking. Maar ook zullen we inzicht geven in de meest gemaakte fouten bij inschrijvingen. Hiervoor is met subsidie van het Programma Beter Aanbesteden inzicht in gekregen. Inleider: Mariëlle Eshuis (inkoop coördinator Noaberkracht)
Workshop 5: Resultaat Gericht Samenwerken
Inkoop en aanbesteden en sterrenrestaurants in Zuid-Amerika: het pad van ambitie naar de culinaire top. In deze workshop wordt deze relatie gelegd. Hoe organiseer je een proces voor het behalen van een ambitie en welke stappen zijn daarin essentieel om het doel te kunnen bereiken. Inleiding: Hans Boes (docent Universiteit Twente)
Wil je er ook bij zijn?
Meld je aan via deze link of via onderstaande button.