Steeds vaker zien we de roep om een meer ‘integrale aanpak’ in de infra. Met integrale aanpak bedoelen we een brede aanpak die stuurt op meervoudige waardecreatie. Het doel is om initiatieven te realiseren die niet alleen functioneel en economisch haalbaar zijn, maar ook duurzaam (circulair, natuurinclusief), veerkrachtig (klimaatadaptief) en waardevol (sociaal inclusief) voor de samenleving.
De complexe vraagstukken waar we mee te maken hebben bij de inrichting en het beheer van onze infrastructuur en openbare ruimte vragen om een opgavegerichte benadering. In de eerste Masterclass van 15 oktober 2024, waarin Robert Middelhuis van de gemeente Losser hun ervaringen deelde, werd duidelijk wat dit betekent, welke kansen dit biedt en welke dilemma’s en belemmeringen er dan op je pad komen.
Tijdens deze tweede sessie op 26 november willen we met de aanwezige overheden, na een korte inleiding, op een interactieve manier aan het werk met vragen als: Hoe pak jij de opgaven aan? Welke instrumenten gebruik je om tot een project/opgave te komen? Wat is het belang van uniformiteit in aanpak? Hoe kunnen overheden in een regio samen leren, zonder dat iedereen het wiel aan het uitvinden is?
Deze tweede masterclass komt uit een reeks van vier en is een initiatief van het programma Infra Futurelabs Overijssel van Stichting Pioneering en INTRANT van de Universiteit Twente.
Praktische informatie
- Datum: 26 november 2024
- Tijd: 15.00 tot 17.00 uur
- Locatie: Connect-U, Enschede
Meld je direct aan!
Meld je aan via deze link. Deze tweede sessie is bedoeld voor alle opdrachtgevers (gemeenten, provincies en waterschappen). Heb je de eerste sessie gemist? Dan kun je om 14:30 uur voorafgaand aan de sessie een wrap up krijgen van de eerste sessie. Geef dat dan aan bij het opmerkingsveld in het aanmeldformulier.