Hierbij nodigen we je van harte uit voor het Symposium ‘Van Land tot Pand’ op 19 september. Dit symposium staat volledig in het teken van biobased bouwen en de cruciale rol die het speelt binnen de circulaire economie.
Praktische informatie
- Datum: donderdag 19 september 2024
- Tijd: van 10:30 uur of 12:00 uur tot 17:00 uur
- Locatie: Connect-U, Enschede
Tijdens dit symposium vertellen experts hoe biobased bouwen de bouwsector al transformeert en hoe dit in de toekomst nog verdergaat. Daarnaast gaan we actief aan de slag met diverse workshops waarin we samen de praktische aspecten van biobased bouwen en verbouwen verkennen en toepassen.
Programma
10:30 uur: Ontvangst bij STAWEL met een bezoek aan proefperceel met 5 verschillende vezelgewassen (optioneel, geef je keuze door in het aanmeldformulier)
12:30 uur: Inloop met informatiemarkt
13:00 uur: Opening door wethouder Niels van den Berg
13:20 uur: Mogelijkheden die biobased toepassingen bieden in de bouwsector door Theo de Bruijn van IAA Architecten en Pascal Leboucq van Biobased Creations
14:30 uur: Pauze
14:45 uur: Workshops:
- Naar een toekomstbestendige uitvraag – Janine Swaak van Pioneering en Jan Willem van de Groep van Building Balance
- Biobased materialen in je volgende project? Hoe dan? – Eric Versteeg van Twentse Bouwboeren en Sjoerd Klijnvelderman van Building Balance
We geven informatie over de technische mogelijkheden die er op dit moment zijn en de ontwikkelingen op dit gebied. Tevens gaan we in op hoe je de procesmatige kant (de rol van gemeenten, de wijze van aanbesteden e.d.) kunt inzetten om biobased materialen toegepast te krijgen.
- Ontwerpen voor een biobased leefomgeving – Ido Sellis van Ecowerk en Tim Bachmayer van gemeente Enschede
Ontwerpen gebeurt op verschillende schaalniveaus. Ontdek hoe materiaalkeuzes doorwerken op een ontwerp op het Stedenbouwkundige en Architectonische schaalniveau. De workshop biedt inzichten over hoe men in een vroeg stadium rekening kan houden met de integratie van biobased materialen in je ontwerp.
- Toekomstbestendig Circulair & Biobased Digitaal Bouwen – Bouwlab R&Do, BIM4All en Pioneering
- Plant als inblaasisolatie – Erik Langenkamp (teler miscanthus) en Marcel van Haren van Takkenkamp
In deze workshop leer je over de teelt van miscanthus en laten we in de praktijk zien hoe dit soort vezels (graanstro of miscanthus) worden ingeblazen in bestaande daken als biobased isolatiemateriaal.
16:30 uur: Expositie
16:40 uur: Afsluiting door wethouder Jeroen Diepemaat
17:00 uur: Borrel
Meld je alvast aan en schrijf je in voor de workshops!
via onderstaande button of via deze link
Circulaire Waardeketens is een programma van Twente Board gefinancierd vanuit de Regio Deal. Het consortium bestaat uit De Land Bouwers, Waterschap Vechtstromen, Rabobank, TAUW Foundation, Building Balance, Twentse Bouwboeren en Pioneering.