Marktpartijen die willen starten met RGS, vinden het lastig om de eerste concrete stap te maken. Vaak is de ambitie om te gaan werken met RGS aanwezig en wordt het gedragen door het management, maar die eerste stap zetten blijkt lastig te zijn. Veel bedrijven die op dit moment met RGS werken, zijn ooit begonnen door het aannemen van een eerste RGS-project / opdracht. Startende bedrijven hebben behoefte aan concrete handvaten om een eerste project te selecteren en te verwerven.
Checklist: Hoe start ik met mijn eerste RGS-project?
Kom bij het Innovatienetwerk RGS!
Wil jij ook innoveren op het thema RGS? Sluit dan aan bij het innovatienetwerk. Neem contact op met Inge Meester voor meer informatie.
Challenge Based Learning Community
In een Challenge Based Learning Community wordt een checklist ontwikkeld die marktpartijen kunnen gebruiken bij de selectie en verwerving van het eerste bouwproject dat zij op basis van RGS gaan uitvoeren.
De checklist bestaat uit concrete aandachtspunten en per aandachtspunt een uitgebreide toelichting en een of meerdere contactpersonen uit het netwerk die hulp kunnen bieden.
Toekomstbestendige Leefomgeving – Ecosystemen
Deze Micro Learning Community is uitgevoerd in het kader van het project Toekomstbestendige Leefomgeving – Ecosystemen. Binnen dit landelijke project werken we aan het versnellen van de transitie naar een toekomstbestendige leefomgeving door op andere – innovatieve – manieren te gaan samenwerken binnen de keten.
In het innovatienetwerk RGS werken verschillende organisaties samen aan verschillende vraagstukken rondom RGS. Het netwerk komt elk half jaar in een kennissessie bij elkaar, waarna de groep uiteengaat in kleinere groepen om Micro Learning Communities uit te voeren.