Digitalisering Informatiebehoefte Integraal Onderhoud

Hemink is een landelijk opererende dienstverlener op het gebied van vastgoed verduurzaming, afbouw, onderhoud en verbetering. Hemink richt zich middels een circulaire projectaanpak en een focus op Resultaatgericht Vastgoedonderhoud op grootschalige en intensieve onderhoudsprojecten. Daarbij werkt het vooral woningbouwverenigingen, eigenaren en beheerders van residentieel en commercieel vastgoed en zorg- en onderwijsinstellingen. De onderhoudsprojecten richtingen zich met name op planmatig onderhoud (PO), dagelijks onderhoud (DO), groot onderhoud (GO) en meerjaren onderhoud (MO).

Binnen Hemink is ervaren dat voor de verschillende onderhoudsprojecten er een duidelijke digitalisering uitdaging ligt. Deze digitaliseringsuitdaging zit met name in de onderlinge afstemming qua informatiebehoefte en de daarmee gepaard gaande onduidelijkheid tussen de verschillende onderhoudsdisciplines. Deze Challenge Based Learning Community zal inzicht geven in de informatiebehoefte en hoe de afdelingen hier beter kunnen samenwerken zodat dit verder geprofessionaliseerd kan worden.

Challenge Based Learning Community

Het doel van deze Challenged Based Learning Community is om grip te krijgen op het thema digitalisering binnen Hemink, waarbij we ons zullen richten op de informatiebehoefte tussen planmatig onderhoud, dagelijks onderhoud en groot onderhoud. Op basis hiervan kan tevens worden vastgesteld welke data voor Hemink relevant zijn voor integraal vastgoedonderhoud en in welke vorm deze onderling digitaal gefaciliteerd kan worden.

Vraagstelling

Wij willen door deze Challenged Based Learning Community antwoord op de volgende vragen:

  • Welke informatiebehoefte is er per onderhoudsdiscipline voor integraal onderhoud?
  • In hoeverre is deze informatie al beschikbaar en is deze toegankelijk?
  • Kan de ontbrekende informatie op korte termijn beschikbaar worden gesteld? En zo, regelen!
  • Hoe zou de structurele oplossing/inrichting eruit moeten zien om aan alle informatiebehoefte te voldoen?
  • Welke vervolgstappen zijn nodig om hier invulling aan te geven?

Mogelijk gemaakt door

Deze learning community wordt uitgevoerd vanuit het Innovatienetwerk Digitalisering. Dit netwerk wordt mede mogelijk gemaakt door het programma Toekomstbestendige Leefomgeving – Ecosystemen van TKI Bouw en Techniek.

Binnen dit landelijke project wordt tussen de regio’s samengewerkt met BouwLab R&Do, SPARK Campus, Hogeschool Utrect, Hanzehogeschool Groningen en Alfa-college. De hub in Oost-Nederland bestaat uit ROC van Twente, Hogeschool Saxion en Pioneering.

Lees het laatste nieuws

Meer weten? Neem contact op