In een Challenge Based Learning Community wordt een checklist ontwikkeld die marktpartijen kunnen gebruiken bij de selectie en verwerving van het eerste bouwproject dat zij op basis van RGS gaan uitvoeren.
In dit innovatienetwerk werken verschillende organisaties samen aan vraagstukken rondom RGS (Resultaat Gericht Samenwerken).
Hoe doen ze dat? De leden van het innovatienetwerk verdelen zich elk half jaar in kleinere groepen van circa 8 tot 12 personen om samen te werken aan concrete vraagstukken die spelen binnen het gehele netwerk. Na ongeveer 20 weken komen de groepen weer samen om de resultaten te presenteren en opgedane kennis te delen.
De opgedane kennis wordt gebundeld door Pioneering om (samen met het netwerk) te vormen tot bouwstenen voor RGS die in de hele sector gebruikt kunnen worden. Met deze aanpak stimuleren we niet alleen de persoonlijke ontwikkeling van de deelnemers, maar dragen we als collectief bij aan de bredere opschaling van innovatie binnen de bouwsector.
Welke onderwerpen belangrijk zijn, bepaalt het netwerk zelf. Tijdens de gezamenlijke kennissessie bepalen de deelnemers het volgende vraagstuk, waarna ze opnieuw in kleinere groepen aan de slag gaan. Zo gaan we continu in een innovatiecyclus door.