Jaarevent: circulaire lunchgerechten

De Circulaire Keuken

Tijdens de Week van de Fascinatie laat Nel Schellekens van het Keunenhuis elke dag zien hoe jij de Circulaire lunch van de dag maakt. Lunch jij met ons mee?

Aanmelden voor het jaarevent kan nog steeds!

Wat moet er in huis zijn?
Elke dag maken we even snel een verwerking van oud brood. Daarvoor is nodig:

  • Oud brood dus
  • Olie (mag ook oud zijn)
  • Kruiden/specerijen (mix) naar jouw smaak (iets dat al tijden in het keukenkastje staat)

Verder het volgende:

  • Olie (koolzaad, zonnebloem, olijf, etc.)
  • Ui (rood of wit)
  • Gedroogde bieslook (vers mag ook, hoeft niet)
  • Gedroogde paddenstoelen (vers mag ook; dan bijvoorbeeld kastanjechampignons)
  • Gedroogde knoflook in een molen
  • Diepvries doperwten
  • Noten (walnoot) en/of pitten zoals pompoenpitten
  • Ei
  • Mosterd
  • Maakazijn
  • Mierikswortelpasta
  • Tafelzuur zoals augurk/cornichons, uitjes, kappertjes
  • Iets zoets zoals vlierbloesemsiroop
  • Sla-achtig iets (veldsla, rucola, kropsla, etc) om het gerecht mee te garneren
  • Overgebleven (kliekjes) groenten, aardappel, pasta etc.
  • Tarwebloem
  • Baking soda

Misschien gebruik je niet alles maar Nel Schellekens legt uit waarom jij dit in huis zou moeten hebben.

Maandag 17 mei

Steak tartaar van biet

Naast de in-huis-ingrediënten:

  • Gekookte biet
  • Ketchup
  • 30 gram gedroogde paddenstoelen
  • Als je geen oud brood hebt of wil verwerken: een broodje

Dinsdag 18 mei

Hemel & aarde salade

  • Naast de in-huis-ingrediënten:
  • i.p.v. de genoemde diepvrieserwten kan ook blik gekookte bonen of kikkererwten
  • Stevige appel
  • Radijs en/of tomaat
  • Als je geen oud brood hebt of wil verwerken: een broodje.

Iets extra’s erbij?
Vlees: gedroogde/gekookte ham of pittige gedroogde worst zoals chorizo
Zuivel: kaas zoals zachte geit of blauwschimmel
Vis: gerookte vis zoals forel/zalm of wat garnalen

Woensdag 19 mei

Snelle salade van het huis

  • Naast in-huis ingrediënten:
  • Kliekje aardappel of pasta of quinoa
  • Restant groente zoals wortel, paprika, kool, radijs, etc.
  • Stevige appel
  • Bietensap
  • Geen kliekjes? Dan saladegroenten inkopen en wat pasta/quinoa vooraf koken.
  • Als je geen oud brood hebt of wil verwerken: een broodje.

Iets extra’s erbij?
Vlees: gedroogde/gekookte ham of pittige gedroogde worst zoals chorizo
Kaas: zoals zachte geit, pittige harde of een blauwschimmel
Vis: gerookte vis zoals forel/zalm of wat garnalen

Donderdag 20 mei

Komkommer-kwamkwammer

Naast in-huis-ingrediënten:

  • Komkommer
  • Appel
  • Paprika
  • Tomaat
  • Als je geen oud brood hebt of wil verwerken: een broodje.

Iets extra’s erbij?
Vlees: gedroogde/gekookte ham of pittige gedroogde worst zoals chorizo
Kaas: zoals zachte geit, pittige harde of een blauwschimmel
Vis: gerookte vis zoals forel/zalm of wat garnalen

Vrijdag 21 mei

Bloemenbiet

Naast in-huis-ingrediënten:

  • Biet
  • Appel
  • Wrap
  • Eventueel wat linzen of quinoa
  • Als je geen oud brood hebt of wil verwerken: een broodje.

Iets extra’s erbij?
Vlees: gedroogde/gekookte ham of pittige gedroogde worst
Kaas: zoals zachte geit, pittige harde of een blauwschimmel
Vis: gerookte vis zoals forel/zalm of wat garnalen

Meer weten? Neem contact op

Gerelateerde projecten

Lees het laatste nieuws