De Circulaire Keuken
Tijdens de Week van de Fascinatie laat Nel Schellekens van het Keunenhuis elke dag zien hoe jij de Circulaire lunch van de dag maakt. Lunch jij met ons mee?
Aanmelden voor het jaarevent kan nog steeds!
Wat moet er in huis zijn?
Elke dag maken we even snel een verwerking van oud brood. Daarvoor is nodig:
- Oud brood dus
- Olie (mag ook oud zijn)
- Kruiden/specerijen (mix) naar jouw smaak (iets dat al tijden in het keukenkastje staat)
Verder het volgende:
- Olie (koolzaad, zonnebloem, olijf, etc.)
- Ui (rood of wit)
- Gedroogde bieslook (vers mag ook, hoeft niet)
- Gedroogde paddenstoelen (vers mag ook; dan bijvoorbeeld kastanjechampignons)
- Gedroogde knoflook in een molen
- Diepvries doperwten
- Noten (walnoot) en/of pitten zoals pompoenpitten
- Ei
- Mosterd
- Maakazijn
- Mierikswortelpasta
- Tafelzuur zoals augurk/cornichons, uitjes, kappertjes
- Iets zoets zoals vlierbloesemsiroop
- Sla-achtig iets (veldsla, rucola, kropsla, etc) om het gerecht mee te garneren
- Overgebleven (kliekjes) groenten, aardappel, pasta etc.
- Tarwebloem
- Baking soda
Misschien gebruik je niet alles maar Nel Schellekens legt uit waarom jij dit in huis zou moeten hebben.
Maandag 17 mei
Steak tartaar van biet
Naast de in-huis-ingrediënten:
- Gekookte biet
- Ketchup
- 30 gram gedroogde paddenstoelen
- Als je geen oud brood hebt of wil verwerken: een broodje
Dinsdag 18 mei
Hemel & aarde salade
- Naast de in-huis-ingrediënten:
- i.p.v. de genoemde diepvrieserwten kan ook blik gekookte bonen of kikkererwten
- Stevige appel
- Radijs en/of tomaat
- Als je geen oud brood hebt of wil verwerken: een broodje.
Iets extra’s erbij?
Vlees: gedroogde/gekookte ham of pittige gedroogde worst zoals chorizo
Zuivel: kaas zoals zachte geit of blauwschimmel
Vis: gerookte vis zoals forel/zalm of wat garnalen
Woensdag 19 mei
Snelle salade van het huis
- Naast in-huis ingrediënten:
- Kliekje aardappel of pasta of quinoa
- Restant groente zoals wortel, paprika, kool, radijs, etc.
- Stevige appel
- Bietensap
- Geen kliekjes? Dan saladegroenten inkopen en wat pasta/quinoa vooraf koken.
- Als je geen oud brood hebt of wil verwerken: een broodje.
Iets extra’s erbij?
Vlees: gedroogde/gekookte ham of pittige gedroogde worst zoals chorizo
Kaas: zoals zachte geit, pittige harde of een blauwschimmel
Vis: gerookte vis zoals forel/zalm of wat garnalen
Donderdag 20 mei
Komkommer-kwamkwammer
Naast in-huis-ingrediënten:
- Komkommer
- Appel
- Paprika
- Tomaat
- Als je geen oud brood hebt of wil verwerken: een broodje.
Iets extra’s erbij?
Vlees: gedroogde/gekookte ham of pittige gedroogde worst zoals chorizo
Kaas: zoals zachte geit, pittige harde of een blauwschimmel
Vis: gerookte vis zoals forel/zalm of wat garnalen
Vrijdag 21 mei
Bloemenbiet
Naast in-huis-ingrediënten:
- Biet
- Appel
- Wrap
- Eventueel wat linzen of quinoa
- Als je geen oud brood hebt of wil verwerken: een broodje.
Iets extra’s erbij?
Vlees: gedroogde/gekookte ham of pittige gedroogde worst
Kaas: zoals zachte geit, pittige harde of een blauwschimmel
Vis: gerookte vis zoals forel/zalm of wat garnalen