Meet & Greet met studenten van Saxion en de UT

Op woensdag 9 oktober kwamen ongeveer 40 studenten van de Universiteit Twente en Hogeschool Saxion samen voor een Meet & Greet als onderdeel van de Challenge ‘Circulaire Waardeketens voor de GWW’. De centrale vraag: Hoe kunnen studenten bijdragen aan maatschappelijke vraagstukken?

Tijdens de Meet & Greet deelden studenten hun inzichten en ideeën over hoe zij maatschappelijke impact willen maken met hun projecten. Verschillende cross-overs kwamen tot stand tussen de UT en Saxion studenten. Zo werkt een groep UT-studenten van de opleiding Civil Engineering & Management aan een plug-in om data uit het platform Duspot (www.duspot.nl) zichtbaar te maken in ontwerpsoftware. En Saxion-studenten werken aan een ontwerpproces voor GWW-projecten in Twente, met als doel de waardeketens zoveel mogelijk sluitend te maken om circulariteit te stimuleren.  Andere projecten waren klimaatbestendige oplossingen voor het afhandelen van piekneerslag op de Haaksbergerstraat in Enschede, het stimuleren van het gebruik van de fietssnelweg F35 en het verduurzamen van publieke pleinen.

Symposium

Op 8 november presenteren de studenten hun resultaten tijdens een symposium ‘Circular Civil Engineering Challenges’ in het Designlab van de Universiteit Twente. Tijdens dit symposium is ruimte voor interactie tussen studenten, opdrachtgevers en experts.

Meld je aan voor het symposium op 8 november!

De Challenge Circulaire Waardeketens 

‘Circulaire Waardeketens’ is een programma dat hergebruik, biobased bouwen en de circulaire economie stimuleert binnen de bouw- en GWW-sector. Het programma loopt tot en met 2027 en wordt mede gefinancierd door de Regio Deal. Stichting Pioneering organiseert het programma en de Challenge en brengt partijen uit de drie O’s samen (Ondernemingen, Overheden, Onderwijs). Gemeenten en waterschappen worden in de Challenge uitgedaagd om met een actuele opgave in de openbare ruimte naar de Challenge te komen. Pioneering verbindt studenten aan deze vraagstukken. In een programma van 20 weken werken studenten samen met overheden en experts uit het werkveld aan een circulaire oplossing voor de Challenge. Met deze samenwerking willen we uiteindelijk voor Twente naar een uniforme aanpak, om zo structureel tot circulaire oplossingen te komen voor de openbare ruimte.

Meer weten? Neem contact op

Gerelateerde projecten

Lees het laatste nieuws