Op 13 december 2024 vond de Battle of Concepts plaats, een belangrijk moment binnen de Challenge Circulaire Waardeketens. Tijdens deze bijeenkomst presenteerden de studenten de eerste tastbare resultaten van hun onderzoeken en deelden ze hun innovatieve oplossingsrichtingen voor de vraagstukken van de overheden.
Elke groep ging aan de slag met een overkoepelende vraag: Hoe kunnen overheden een circulair werkproces implementeren voor het inrichten van de openbare ruimte? Binnen dit kader richtten de groepen zich specifiek op casussen die door de overheden waren aangedragen.
Bekijk hier de presentaties:
- Bekijk de presentatie van groep 1
- Bekijk de presentatie van groep 2
- Bekijk de presentatie van groep 3
- Bekijk de presentatie van groep 4
Tijdens de sessie viel op dat de resultaten van de verschillende groepen elkaar uitstekend aanvulden. Terwijl de ene groep zich richtte op bewonersparticipatie en communicatie, lag bij een andere groep de nadruk op het verbeteren van interne procesorganisatie.
Na afloop werden de studenten aangemoedigd om elkaars bevindingen te bestuderen en te integreren in hun eigen oplossingen. Het doel hiervan is om tot een gezamenlijke, overkoepelende oplossing te komen die alle perspectieven meeneemt.
De onderzoeken en voorstellen werden door de aanwezigen als zeer waardevol ervaren, en er was veel interesse in de inzichten van de studenten.
Afsluitend symposium Challenge
Op 24 januari 2025 sluiten we de Challenge Circulaire Waardeketens af met een symposium. Gedurende 20 weken hebben studenten, overheden en experts samengewerkt aan het vormen van innovatieve oplossingen om verschillende projecten in de openbare ruimte zo circulair en duurzaam mogelijk in te richten. Tijdens dit symposium presenteren alle studenten hun eindoplossing.
Challenge Circulaire Waardeketens: Symposium Eindresultaten
Vervolg: Challenge aanbesteden en samenwerken
Vanaf februari 2025 start een nieuwe challenge. De voorbereidingen zijn nog in volle gang. In de volgende challenge gaan we weer een stap verder in het proces en zoomen we in op het aanbesteding- en inkoopproces.
Wil je meer weten over of meedoen aan deze challenge? Neem contact op met Lars Mulder via l.mulder@pioneering.nl
Gerelateerde programma’s
De Challenge Circulaire Waardeketens is een activiteit binnen het programma Infra Futurelabs en Circulaire Waardeketens. Infra Futurelabs Overijssel is opgezet door Stichting Pioneering, Provincie Overijssel en Bouwend Nederland. In dit programma wordt ernaar gestreefd om in Overijssel voor de GWW een circulair systeem op te zetten om de klimaatdoelstellingen van 2030 en 2050 te behalen.
Circulaire Waardeketens is een programma van Twente Board gefinancierd vanuit de Regiodeal. Het consortium bestaat uit De Land Bouwers, Waterschap Vechtstromen, Rabobank, TAUW Foundation, Building Balance, Twentse Bouwboeren en Pioneering.