Op 18 oktober 2024 kwamen studenten, overheden en experts samen voor de Challenge. Tijdens deze sessie presenteerden de studenten hun plannen van aanpak voor de casussen van gemeenten en waterschappen. Er was ruimte voor feedback, zodat de plannen verder aangescherpt en uitgewerkt kunnen worden. Hiermee eindigt de Ontmoetingsfase van de Challenge en start de Ontdekkingsfase, waarin we dieper ingaan op de vraagstukken, informatie verzamelen en de eerste varianten ontwikkelen.
Op 8 november vindt de volgende bijeenkomst plaats: de ‘creatieve cross-over’. Tijdens deze sessie wisselen studenten van Saxion, opdrachtgevers en experts informatie, kennis en ideeën uit in het kader van de Challenge. Studenten van de Universiteit Twente, die parallel aan de Challenge onderzoek hebben gedaan, delen hun creatieve oplossingen voor circulaire vraagstukken en presenteren een volwassenheidsscan voor overheden voor circulair en duurzaam inkopen.
Meld je alvast aan voor de bijeenkomst op 8 november, van 9.00 tot 12.00 uur in het DesignLab van de Universiteit Twente.
Challenge Circulaire Waardeketens: Creatieve Cross-over
Challenge-opdrachten
Ben je benieuwd naar de challenge opdrachten? Lees hier meer.
Gerelateerde programma’s
De Challenge Circulaire Waardeketens is een activiteit binnen het programma Infra Futurelabs en Circulaire Waardeketens. Infra Futurelabs Overijssel is opgezet door Stichting Pioneering, Provincie Overijssel en Bouwend Nederland. In dit programma wordt er naar gestreefd om in Overijssel voor de GWW een circulair systeem op te zetten om de klimaatdoelstellingen van 2030 en 2050 te behalen.
Circulaire Waardeketens is een programma van Twente Board gefinancierd vanuit de Regiodeal. Het consortium bestaat uit De Land Bouwers, Waterschap Vechtstromen, Rabobank, TAUW Foundation, Building Balance, Twentse Bouwboeren en Pioneering.