Terugblik Plan van aanpak – Aanbesteden, Samenwerken en Organiseren

Op vrijdag 7 maart kwamen studenten, overheden en marktpartijen opnieuw samen voor de tweede bijeenkomst binnen de Challenge Aanbesteden, Samenwerken en Organiseren. Tijdens deze sessie presenteerden de studenten hun eerste plan van aanpak, met als doel deze samen met de aanwezige experts aan te scherpen en richting te geven aan hun onderzoek.

Infra Futurelabs stond stil bij de grotere missie: de transitie naar een circulaire infrasector in Oost-Nederland. In 2030 moet al 50% van deze doelen zijn behaald. De urgentie van deze opgave werd extra onderstreept: ons huidige, lineaire systeem wordt steeds kwetsbaarder door grondstoftekorten, geopolitieke verschuivingen en klimaatverandering. Een circulaire economie biedt een toekomstbestendige oplossing door in te zetten op waardebehoud en het opzetten van lokale ketens.

Van verkenning naar verdieping

Na de introductie deelden de vier studentengroepen van Saxion hun eerste inzichten. Ze blikten terug op de Meet & Greet en hun eerste verkenningen van de onderzoeksvragen. Vervolgens ging de groep uiteen in twee subgroepen om de plannen van aanpak verder te verfijnen. Tijdens deze sessie was er volop ruimte voor kritische vragen, feedback en discussie, zodat de studenten hun onderzoek scherp konden stellen. Met deze verdiepingsslag ronden ze de ontmoetingsfase af en gaan ze de ontdekkingsfase in. In deze fase staat het verzamelen van informatie centraal om een compleet beeld van de opgave te krijgen.

Creatieve Cross-over

De volgende bijeenkomst, de Creatieve Cross-over, vindt plaats op vrijdag 11 april. Tijdens deze interactieve sessie duiken we vanuit verschillende invalshoeken in de tot nu toe verzamelde onderzoeksresultaten. We nodigen je van harte uit om deel te nemen, je expertise te delen en bij te dragen aan een circulaire inrichting van de openbare ruimte.

Bekijk hier de presentatie

 

Gerelateerde programma’s

De Challenge is een activiteit binnen de programma’s Infra Futurelabs Overijssel en Circulaire Waardeketens. Infra Futurelabs Overijssel is opgezet door Stichting Pioneering, Provincie Overijssel en Bouwend Nederland. In dit programma wordt ernaar gestreefd om in Overijssel voor de GWW een circulair systeem op te zetten om de klimaatdoelstellingen van 2030 en 2050 te behalen.

Circulaire Waardeketens is een programma van Twente Board gefinancierd vanuit de Regiodeal. Het consortium bestaat uit De Land Bouwers, Waterschap Vechtstromen, Rabobank, TAUW Foundation, Building Balance, Twentse Bouwboeren en Pioneering.

Meer weten? Neem contact op

Gerelateerde projecten

Lees het laatste nieuws