Terugblik webinar ‘De kracht van ons ecosysteem RGS’

Op dinsdag 11 maart vond het webinar ‘De kracht van ons ecosysteem RGS’ plaats. De sessie werd geleid door Inge Meester, communitymanager RGS, en Bas van Dongen, innovatiemakelaar Sociale Innovatie bij Pioneering. Tijdens het webinar kregen deelnemers inzicht in het ecosysteem RGS en hoe dit kan bijdragen aan de implementatie en optimalisatie van Resultaatgericht Samenwerken (RGS) binnen organisaties. 

Wat is het ecosysteem RGS? 

Het ecosysteem RGS is in 2024 opgericht om organisaties te helpen bij de uitrol, implementatie en doorontwikkeling van RGS. Het unieke aan deze aanpak is dat deze meerwaarde biedt voor koplopers én organisaties die nog aan het begin staan van het werken met RGS. Deelnemers bepalen zelf de agenda en thema’s, terwijl Pioneering faciliteert en ondersteunt. Door kennissessies en een toolbox met praktische werkvormen en interventies, biedt het ecosysteem handvatten om concrete stappen te zetten met RGS. 

Huidige vraagstukken binnen het ecosysteem 

Tijdens het webinar werd besproken welke vraagstukken momenteel centraal staan in het ecosysteem. Onderwerpen zoals het ontwikkelen van een uniforme RGS-uitvraag en het succesvol starten met een eerste RGS-opdracht kwamen aan bod. Daarnaast zijn er nieuwe vraagstukken in voorbereiding, zoals het borgen van de zachte elementen binnen de RGS-samenwerkingen en de vraag hoe je alle partners bij RGS-trajecten betrekt. 

Waarom deelnemen? 

Deelnemen aan het ecosysteem RGS biedt toegang tot een netwerk met uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van RGS. Het ecosysteem biedt tevens nieuwe inzichten, inspiratie en reflectie. Het ondersteunt organisaties met tools en structuur om concrete stappen te zetten, of ze nu aan het begin staan of al ervaring hebben met RGS.  

Voor meer informatie kun je hier de presentatie bekijken of contact opnemen met Inge Meester via i.meester@pioneering.nl.

 

Mede mogelijk gemaakt door

Dit webinar is georganiseerd vanuit het Ecosysteem RGS, opgericht door Pioneering en Hogeschool Saxion. Mede mogelijk gemaakt door het project Toekomstbestendige Leefomgeving – Ecosystemen van TKI Bouw en Techniek. Binnen dit project wordt landelijk samengewerkt met BouwLab R&Do, SPARK Campus, Hogeschool Utrecht, Hanzehogeschool Groningen en Alfa-college. De hub in Oost-Nederland bestaat uit ROC van Twente, Hogeschool Saxion en Pioneering.

Meer weten? Neem contact op

Gerelateerde projecten

Lees het laatste nieuws